tirsdag 12. oktober 2010

Visuell kommunikasjon


Tenkte det no var på tide å oppdatere bloggen litt på arbeidsprosessen min i oppgåva visuell kommunikasjon. Etter mykje idémyldring og litt startproblem er eg no eneleg i full sving med arbeidet. Har nytta ulik litteratur til inspirasjon, mellom anna bøkene på biletet: 
* Sasha Dorey - Boken om Dekorstempling
*Åse Frogner - Farge & Fiber
* L. Jacobsen og T. B. Joner - Den store norske hobbyboken
* B. H. Donnelly og K. W. Gullers - Håndarbeid med fantasi
* Hilary More - Dekorering med papir -decoupage
Fekk ved hjelp av desse litt inspirasjon til bruk av ulike materiale og teknikkar, men mest inspirasjon til å komme i gang og vere kreativ.

Var også så heldig at eg fekk låne nokre bøker av Aslaug Navarsete (KUH-lærar ved Kvåle Skule): 
* G. Danbolt og S. Meyer - Studiebok -Når bilder formidler
* E. Lyngbø, CF-Wesenberg og M. Gythfelt - Bilde
* V.B. Petersen - Symboler i abstrakt kunst
  
(Oppgåveteksten: Søk også inspirasjon i kunnskapskilder knyttet til visuel kommunikasjon og kunst)

Men kva er eigentleg visuell kommunikasjon?
"Visuell kommunikasjon er formidling av ideer og informasjon ved hjelp av bilder og synsinntrykk. Visuell kommunikasjon omfatter særlig todimensjonale framstillinger som bokstaver og tegn, pliktogrammer og symbolet, bilder og illustrasjoner, film og animasjoner,, men også forskjellig slags signalering, for eksempel semafor, tegnspråk og bildetelefoni. Faget berører derfor en rekke felt, både kommunikasjon generelt, men også informasjon, billedkunst og reklame såvel som teknologi, fysiologisk optikk og psykologi. Selve begrepet kommer fra engelsk der «visual communication» særlig brukes om fagene illustrasjon og grafisk design." (http://no.wikipedia.org/wiki/Visuell_kommunikasjon)

Har no også laga 3 ulike utkast til arbeidet der eg har valt å teikne, lage eit relieff og lage ein collage ved å bruke bilete og akrylmåling. Desse kjem det eigne blogginnlegg om

1 kommentar: